
## Теоретичні питання

1. **Опишіть своїми словами, що таке екранування, і навіщо воно потрібне в мовах програмування**

Екранування в програмуванні потрібне, щоб додавати спеціальні символи в рядок як звичайні символи і тим самим уникнути помилок обробки текстової інформації. Наприклад, якщо потрібно одинарні лапки додати як апостроф у випадку, коли текст також обернено в одинарні лапки. В JavaScript символом екранування є зворотній слеш - "\".


2. **Які засоби оголошення функцій ви знаєте?**

Існує 3 способи оголосити функцію:

1) function declaration - оголошення функції за допомогою ключового слова function:

function myFunction() {
  // тіло функції
}

2) function expression - оголошення функції за допомогою ключового слова function, але функція записується у змінну:

const myFunction = function() {
  // тіло функції
};

3) arrow function - функція також записується у змінну, але синтаксис відрізняється від function expression, він коротший і не має ключового слова function:

const myFunction = () => {
  // тіло функції
};


3. **Що таке hoisting, як він працює для змінних та функцій?**

Hoisting означає "підняття", тобто функцію або змінну можна використати в будь-якому місці коду, навіть до оголошення. Ця поведінка характерна для функцій, оголошених через function declaration, а також для змінних, оголошених через ключове слово var. Це відбувається тому, що інтерпретатор JS ще до початку виконання коду "піднімає" оголошення таких функцій і змінних у верхню частину поточної області видимості.