## Теоретичні питання

1. **Як можна оголосити змінну у Javascript?**

Оголосити змінну можна через `let`, `const` або `var` і проіменувавши їх.
`let` оголошує змінні, значення яких може змінюватись.
Наприклад, оголошуємо змінну let з ім'ям "name":

let name;

`const` оголошує змінні, значення яких постійне і змінюватись не може. Для const потрібно одразу присвоювати значення (ініціалізувати її).
Оголошуємо змінну const:

const num = 123;

Оголошення змінної через `var` вважається застарілим.

2. **У чому різниця між функцією prompt та функцією confirm?**

Обидві функції викликають на сторінці браузеру модальне вікно для взаємодії із користувачем.

Функція `prompt` викликає модальне вікно, в якому є повідомлення, спеціальне поле, в яке користувач може вводити дані, а також кнопки "ок" та "відміна".
Дані, які користувач вводить, повертаються у вигляді строки (тип даних: string), якщо користувач натиснув "ок", або повертається значення null, якщо користувач натиснув "відміна".

Функція `confirm` викликає модальне вікно з повідомленням, в якому користувач може лище підтвердити або спростувати свою згоду на щось, натиснувши "ок" або "відміна". Дані повертаються у вигляді значення "true" (для "ок") або "false" (для "відміна"). Тип даних, які повертаються: boolean.

3. **Що таке неявне перетворення типів? Наведіть один приклад.**

Неявне перетворення типів, це коли зміна типу даних відбуваться не навмисно, а автоматично, найчастіше в процесі роботи певних операторів.
Наприклад, якщо застовувати оператор бінарний плюс (+) до операндів, один з яких має тип даних строка, тип даних іншого операнда зміниться на строку:

alert ("1" + 2); // результатом буде "12"

Строка із значенням "1" і число із значенням 2 конкатенуються, тобто приєднуються один до одного.
