## Теоретичні питання

1. **Описати своїми словами у кілька рядків, навіщо у програмуванні потрібні цикли.**

Цикли в програмуванні потрібні для того, щоб виконати певну дію (код) необхідну кількість разів. Це, зокрема, дозволяє уникнути дублювання одного і того ж коду. 

Наприклад, ми можемо використовувати цикли для перевірки коректності введених користувачем даних, і запитувати їх повторне введення, поки користувач не введе коректні дані.
Або для того, щоб перебрати значення в певному діапазоні і вивести ті, які нам потрібні.

Код, що знаходиться в тілі циклу, виконується, поки умова циклу дорівнює true.


2. **Опишіть у яких ситуаціях ви використовували той чи інший цикл в JS.**

Приклади ситуацій, в яких я використовувала той чи інший цикл в JS:

- цикл for - щоб вивести в консоль числа в певному діапазоні. Або перебрати значення в певному діапазоні і вивести ті, які нам потрібні, наприклад, тільки парні.

- цикл while - щоб перевірити коректність введених користувачем даних і запитувати дані до тих пір, поки вони не будуть введені коректно. 

- цикл do while - щоб генерувати випадкове число за допомогою функції Math.random(), доки не отримається число у потрібному діапазоні. А також підрахувати кількість спроб згенерувати число.


3. **Що таке явне та неявне приведення (перетворення) типів даних у JS?**

Явне перетворення типів даних у JS - це перетворення типів, яке ми робимо навмисно, наприклад, застосовуючи глобальні конструктори String(), Number(), Boolean().

Неявне перетворення типів, це коли зміна типу даних відбувається не навмисно, а автоматично, найчастіше в процесі роботи певних операторів (наприклад, бінарного та унарного плюса (+), логічного оператора заперечення (!) тощо).



